Vår vinlista uppdateras kontinuerligt. Restaurang Bryggan samarbetar med Carovin/Oenoforos Wines & Åbro Wines.

MOUSSERANDE

CANTI PROSECCO – ITA, Glera. Torrt, aromatiskt vin
med doft och smak av nektarin och stenfrukter.

BOLLINGER CHAMPAGNE SPECIAL CUVÉE BRUT – Fra
Torr och mycket smakrik med inslag av citrus, mogen gul frukt & rostat bröd.

VITT

MONTGRAVET – FRA – Chardonnay. Husets vita. Torrt, friskt och smakrikt vin med doft och smak av gula äpplen, päron och tropiska frukter. Fiskrätter, kyckling, pasta och sallader.

MAUI – NZL, Sauvignon blanc. Fruktdriven och romatisk med krusbär, svartvinbärsblad nässlor och frisk syra. Till fisk och skaldjur.

SANDER – TYS, Riesling, Ekologisk. Ett ekologiskt vin med elegant fruktig smak. Till fisk, skaldjur eller som sällskapsvin.

CHÂTEAU DE CHEMILLY CHABLIS – FRA, Chardonnay. Mineralrikt med viss rökighet, doft och smak av vita blommor, citrus & vit nektarin. Hög syra med citrus i eftersmak. Perfekt som apértif, till fisk och skaldjur.

ROSÉ

CANTI ROSÉ – FRA, Zinfandel
Fruktigt & smak av vilda bär. Till skaldjur, fisk eller apertiff.

RÖTT

BOTANICUM – SPA, Tempranillo/Merlot. Husets röda. Ekologiskt. Doft och smak av svarta vinbär, plommon och kryddor. Balanserat med medeltanniner och kryddig eftersmak.

BERTANI VALPOLICELLA RIPASSO – ITA, Corvina. Fyllig och frisk med fruktig smak, balanserade diskreta tanniner och inslag av körsbär, färska örter, kaffe samt diskret fatton.

REX GOLIATH – USA, Zinfandel. Doft av mogna björnbär och körsbär, rosor, vanilj och tobak. Mycket fruktigt och fylligt vin med kryddig eftersmak. Till fläsk & nöt.

VANITÁ – ITA, Nero d’avola. Ekologiskt vin från Sicilien. Mycket fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, björnbär, mynta, hallon och vanilj. Serveras till rätter av fläsk eller kalv.

CHATEAUNEUF DU PAPE CELLIER DES PRINCES 2013 – FRA, Grenache 90%, Mourvèdre 5 %, Syrah 5 %. Kraftfull och komplex, mogen frukt med kryddiga toner. Vacker struktur med utmärkt balans. Till nöt och lamm.

Annonser